Tuesday, January 27, 2009

GONG XI FA CAI (HAPPY CHINESE NEW YEAR)

zwani.com myspace graphic comments
Myspace Chinese New year Comments & Graphics

Gong Xi... Gong Xi.... heheheheeh bila jer sebot fsl chinese new nih teringt zaman ku kecik2 dulu... msa tu ingt lagi setiap thn aku akn bgn awl... coz mom n dad akn bwk kitorg adik beradik tgk singa kunun... hehehehe tp yg plg best setiap kali perayaan ni juga aku dan kengkawan skolah akn pusing kampong aku tu nak cr rumah yg smbut raye nih... heheheheeh tmpat ktorg bkumpul bus stop skolah aku... Sk. Rancha-Rancha... hhheehhehe msa tu seingt aku aku dalam darjah 3... setiap taon... rumah ptama yg ktorg p aderlah umah entah saper lah tu yg aku tau aku pnggil dia ACI... hehehehe tp ktorg happy sgt... dia bg ang pow rm 5 sorg... huh... yg rumah2 len tu... pling2 bg RM 1.00. uhuhhuhu tp dah kira bersyukur tau. RM 5.00 msa zaman aku tuh bkn main beharga aku rasa... adik2 ku sekarang kalo x dpt RM 5.00 jgn harap nak p skul... di pendekkan citer... yg aku ingt time tu kami pegi 5 org... aku, julie, boboy, freddy n downy... (huhuhuhuh aku rindu kt korg..maner korg semua???)walaupon ader 3 boy dan hnya aku dan julie jer gurl... tp 3 budak jntan tu x leh hrap lgsong.. dgn selambanya aku bg salam gong xi2 kt rumah tu yer lah... mentang2 aku ketua kelas kat skolah... aku ler ketua dlm buat aper2 huhuhuhuh... dah lamer aku tunggu tp ACI tu x kuar jugak... adeh... kwn2 aku dah mula bsing... dia ckp kuat ler sore cket... uhhuhuhuhu dgn skt ht aku bg salam rumah aci tu ASSALAMMUALAIKOM aci... ktorg nak berayeeee....... huhuhuhuhuh ingtkan aci tu yg kuar... rupanya anjing besar dia mcm kuda... adoiiiiiiiiiii.... makkkkkkkkkkkkkkkk.... siap mnyalak lgiiiiiiiiiiii uhhuhuhuhuhhuh aper lg... aku yg kt depan jd mngsa keadaan... geng2 aku semua dah pecut... aku lari turun bukit smpai tergolek2 mnyelamatkan dr.... huhuhuhuhuh seb baik aku selamat... kwn2 aku???entah... tp msa tu aku ingat lg aku pki gown colour biru... hbs koyak rabak...coz mrentas bukit2 dan semak.... dan peha aku luka... huhuhuhuh dah lah tu rumah ptama... smpai rumah... aku siap dapat mercun dr mak aku... uhhuhuhuh (kena cubit lah) smpai sekarang parut kt peha aku msh ader lg... huuhhuhuhu ni lah knangan ku... di hr Tahon Baru Cina... harap nak dpt angpow kunun... parut di peha dan meriam mak aku aku dpt... heheheeh tp... cmana pon.. aku btl2 rindu knangan tu... walaupon skt... tp semuanya indah....

6 comments:

YAN-JESSA January 28, 2009 at 12:11 AM  
This comment has been removed by the author.
YAN-JESSA January 28, 2009 at 12:11 AM  

wakakakakkaka...sian kak mey2..hahahahhahaha =p

IslandLady January 28, 2009 at 5:45 PM  

amboihhhhhhhhhhh adik gelak kan akak yer... heheehehe tp smua tu mmg knangan terindah dik....

(¯`(¯`·.~ Ary.Ahmad ~.·´¯)´¯) January 29, 2009 at 7:21 AM  

wahhhhhh! xda la kenangan tahon baru cinoo...yg ingatnya..ada skali tu nak pi beraya cina buat petama kalinya kat rumah sorang amoi nih...kira kwn baik jugakla..sampai2 ja dpn rumah dia, nmpak cam ramai ja tetamu..tros kami balik mcm tu ja...malu la kunun..nak kasi salam, takot xda yg jawab..nak kasi msj, time tu x pakai enpon lagik...hahahaha...lawok2..huhu

(¯`(¯`·.~ Ary.Ahmad ~.·´¯)´¯) January 29, 2009 at 7:22 AM  

kak pia...kasi tangkap la pic peha parot tu..paste sini...wakakkaa larikkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!!

IslandLady January 29, 2009 at 9:20 PM  

haahhha gilak kamooo ary... nak tgkap pic parot kt peha nih.... wakakakka konfem smua org tahu akak hang nih cacat tau... wakakakakakaak

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP